3823-2 componentcoating voor vloeren

Twee-componenten coating voor vloeren 3823

Een epoxy op waterbasis met verharder voor vloeren

Twee-componenten coating voor vloeren is een permanent geleidende transparante tweecomponenten, op water gebaseerde epoxy-grafeenverf. Watergedragen twee-componenten epoxysysteem van hoge kwaliteit. Het is zeer milieuvriendelijk, gemakkelijk schoon te maken met apparatuur die water gebruikt en biedt het voordeel van weinig geur.

U kunt de 3823 in verschillende toepassingen vinden, zoals vloercoatings (met name wanneer de vorige coating onbekend is, aangezien oplosmiddel vele coatings zal aanvallen waardoor ze omhoog komen).


Typische installaties omvatten:

 • Elektrische industrie
 • Benzine / chemische industrie
 • Waterzuiveringsinstallaties
 • Ziekenhuizen
 • ATEX-omgevingen zoals booreilanden, riolen, mijnen
 • En vele andere industriële toepassingen

De 3823 - twee-componenten coating vertoont uitstekende mechanische eigenschappen die bestand zijn tegen slijtage en impact, en is ook bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, waaronder:

 • vetten
 • olieverf
 • zuren
 • oplosmiddelen
 • logen

De elektrische eigenschappen van de verf zijn permanent en onafhankelijk van vocht, bovendien is een geleidende onderlaag niet vereist voor het aarden van het systeem. De 3823 biedt de optie om stellingen/schappen die worden gebruikt voor het opslaan van ESD'S (elektrostatisch gevoelige apparaten) op de vloer rechtstreeks te aarden.

Voor toepassingen voor aarding van personen wordt het product het best gebruikt in combinatie met geschikt elektrostatisch dissipatief schoeisel.

Technische specificaties

Vaste stoffen ongeveer 36-38%
Vlampunt N / A
Soortelijk gewicht 1,35 g / cm3
viscositeit 2.3 evenwicht ICI-kegel en plaat
opslag 6 maanden in originele verzegelde containers
Pot life 1 uur bij 20 °C
PH 8.0
Stevig droog 16 uur
Hard droog 3 dagen
2-pack mengverhouding 4: 1 (4 delen waterbasis epoxy tot 1 deel verharder)
schoonmaak Gebruik warm zeepsop voordat de uitharding voltooid is
Verdunnen Indien nodig verdunnen met ca. 10-20% water (verdunnen na het mengen van de 2 delen)
Kleur Lichtgrijs
Oppervlakteweerstand <10 6 Ω per vierkant bij 2 lagen

Aarding

Aarding kan het beste worden uitgevoerd door middel van een niet-oxiderende metalen plaat die op de vloer is vastgeschroefd. Contactweerstand wordt aanzienlijk verminderd als naast de metalen plaat een geleidend rubberen kussen wordt gebruikt. De aardingsplaat kan dan via een verbindingspunt en een massakabel naar aarde worden geleid.


Onderhoud

De geverfde vloer moet schoon worden gehouden om vervuiling te voorkomen, waardoor de elektrostatisch geleidende eigenschappen van de vloer worden afgeschermd. Daarom moet een regelmatig reinigingsregime worden geïmplementeerd met behulp van niet-schurende en niet-agressieve technieken. Regelmatige controles van de aardingsvoorzieningen moeten ook worden uitgevoerd.


Voorbereiding

Zoals met alle verfsoorten wordt aanbevolen dat een kleine test wordt uitgevoerd voordat het volledige gebied wordt gecoat en wanneer het droog wordt getest op hechting, uiterlijk en weerstand.

Het wordt aanbevolen dat een sealer op vloeren wordt gebruikt voordat met 3823 wordt gecoat en dat de volgende voorbereidingen worden getroffen:

Nieuw beton - in het geval van nieuw gelegd beton is het belangrijk dat het beton minimaal 28 dagen heeft gedroogd voordat we overwegen een betonnen sealer te gebruiken, het vochtgehalte moet lager zijn dan 6%.

Het grootste probleem met nieuwe vloeren is de zwakke oppervlaktelaag (cementmelk). Deze waterrijke toplaag vormt zich tijdens de uitdroogperiode en is mechanisch zwak. De cementmelk heeft een chemische samenstelling die verschilt van de rest van het beton. Het oppervlak moet daarom met zuur worden geëtst om de laklaag te verwijderen.

Oud beton - verwijder alle oliën, vet, vuil enz, samen met het verwijderen van oude of mislukte coating om een ​​degelijke basis te verzekeren. Om een ​​goede hechting en langdurige werking van de coating te waarborgen, is het van essentieel belang dat het juiste type of oppervlakvoorbereiding wordt uitgevoerd.

De volgende zijn erkende methoden:

 • Schuurstraalreiniging - dit moet altijd de eerste keuze zijn voor zware systemen, als de omstandigheden dit toelaten.
 • Verticuteren (of scrabbling) - draaiende wielen en borstels schuren het betonoppervlak.
 • Zuur etsen - deze methode is het meest geschikt voor gebruik op nieuwe betonnen vloeren en wordt gebruikt om cementmelk te verwijderen, het zal oude verf, olie of vet niet verwijderen. Het mag alleen worden gebruikt als er voldoende drainage is om het water en de zure oplossing veilig te kunnen verwijderen.

 

Wilt u...

Om een prijsaanvraag binnen 24 uur te krijgen voor Twee-componenten coating voor vloeren , vul het onderstaande formulier in

* Let op: De rode blokken zijn verplicht