Selective MetallisationDe naam metallisering is synoniem met oppervlakte coatings sinds 1922 geweest. Vanaf het begin wanneer een bedrijf aangeboden heeft te antwoorden op corrosie problemen bij structureel staalwerk, hebben succesvolle generaties van hoog gerespecteerde principes ons geleid tot de dag waar we nu staan als experts in de technologie van oppervlakte coating. Deze groei kan toegeschreven worden aan de voorlichting van metallisatie en de snelle beantwoording van de behoeften van de industrie.

Tijdens het gemeenschappelijke high-vacuum coatingsproces door verdamping, zal eerst het metaal smelten en leidt dan tot een "wolk" van Aluminiumdamp die condens op een polymeer oppervlakte en een dunne metaallaag zal creëren.

Bij een ideale vacuümconditie (10 -4torr), zullen de metaal moleculen graviteren naar de polimeric oppervlakten die moeten worden bedekt met een laag zonder lucht of gasdeeltjes weerstand te ontmoeten. Vóór het high-vacuum coatingsproces moeten de polymeer oppervlakten door een inleidinglaag (vernis) genivelleerd en geïsoleerd worden. Om de metaallaag binnen correct toe te staan aan bed en de adhesie van de volgende transparante beschermingslaag te bevorderen (f.e.:vernis).

De behandeling van de inleidinglaag onderneemt drie fundamentele functies, waardoor een betere kwaliteit voortvloeit:

  • Esthetische functies
  • Isolerende functie
  • Functionele interface op de punten van de laagadhesie.

Selective Metallisation

Het aluminium en de metaallagen hebben zowel esthetische als functionele eigenschappen. 80% van high-vacuum metallisering processen worden gebruikt voor esthetische doeleinden, maar ook is de functionele toepassing snel gestegen, wegens een verandering in galvanische processen, welke momenteel zeer duur zijn en vooral uiterst gevaarlijk voor het milieu zijn. Onlangs zijn de veelvoudig laagcycli (high-vacuum metallisering en verdere vorming van veelvoudig laagmetalen) ontwikkeld op verschillende gebieden, zoals elektronische, bezinning en elektromagnetische isolatie met prima resultaat van zowel het esthetische als functionele standpunt.

Gebruikt voor esthetische doeleinden, het transparante in orde maken wordt vandaag de dag ondernomen door middel van UV producten toe te schrijven aan hun briljante en glas karakteristieke die van de metaal of aluminiumlaag wordt weerspiegeld.

De behandeling van de beschermingslaag van het vernis beschermt aluminium en de metaallaag tegen oxyden en vertegenwoordigt de deklaageindfase, welke een hoogst samenhangend veelvoudig laagpakket is.

Metallisation

 

Wilt u...