Reparatie en onderhoud van EMI-afscherming en kooien van Faraday

We adviseren u om na een aantal jaar een meting van de veldsterkte uit te voeren om te zien of de afschermingsprestaties van uw afgeschermde kamer / kooi van Faraday nog steeds aan de vereisten voldoen.

Kooien van Faraday en EMI-afgeschermde kamers kunnen na een lange tijd niet goed werken. Of het een geprefabriceerde kooi van Faraday of een kooi van Mu-Copper Faraday is.

Denk bijvoorbeeld aan beschadiging van de EMI-afschermfolie in Faraday-kooien, onbedoelde penetratie van de wand van de kooi van Faraday, veroudering van de kooideurpakkingen of verlies van veerkracht met rubberen pakkingen of BeCu-vingerstroken.

We raden u daarom aan om een veldsterktemeting uit te voeren na enkele jaren gebruik van uw kooi van Faraday als onderhoud om te zien of de afschermprestaties van uw EMI-afgeschermde kamer / kooi van Faraday nog steeds aan de vereisten voldoet. We raden dit aan, zodat u de kooi van Faraday met de verzwakkingsniveaus kunt blijven gebruiken zoals ze in eerste instantie waren en om storingen en problemen met de apparatuur in uw kooi van Faraday te voorkomen.


Wat als de afscherming niet langer voldoende is?

Holland Shielding Systems BV biedt een verscheidenheid aan EMI-afschermingstapes en -folie, (inclusief geplateerde stoffen en metaalfoliebanden), elektrisch geleidende kleefstoffen, elektrisch geleidende coatings, Rubber EMI-pakkingen en BeCu-vingerstrips.

De bovengenoemde producten worden over het algemeen gebruikt voor het repareren van kapotte EMI-afschermingen. Met Mu-kopertape is het bijvoorbeeld mogelijk om schade te herstellen in een Mu-koperen kooi van Faraday. Natuurlijk hangt het af van wat de verzwakking van de kooi van Faraday is. In andere gevallen kan het nodig zijn om een nieuwe EMI-afschermende coating of lijm aan te brengen.

De beste manier om actie te ondernemen wanneer u schade ontdekt, is contact met ons op te nemen. Indien mogelijk kunt u foto's van de schade e-mailen en specificaties van de Faraday-kooi / EMI-afgeschrermde ruimte verzenden, zoals het verzwakkingsniveau en de afmetingen.

Meting van een kooi van Faraday om te bepalen of deze correct werkt
Meting van een kooi van Faraday om te bepalen of deze correct werkt
Reparatie van een EMI-afscherming op PCB-niveau
Reparatie van een EMI-afscherming op PCB-niveau

 

Wilt u...