Metalen kasten, (19 ') Racks en behuizingen

EMI afscherming metalen rekken en behuizingen

Hoe ontwerp je een afschermende behuizing?

Wij leveren relatief eenvoudige afgeschermde boxen voor kleine studies tot grote EMI en FCC heavy-duty afgeschermde ruimtes.

Onze Afgeschermde ruimten kunt u een breed scala van vereisten voor EMI / RFI onderdrukking waaronder voldoen:

  • Mil Spec 285
  • TEMPEST
  • FCC Part 15
  • European VDE

Onze EMI afgeschermde racks zijn gemaakt van Mu-ferro 6800 serie, die is galvanisch perfect compatibel is met onze gasket materials.

Aluminium Housing
metalen rekken

Maak uw keuze

De goedkoopste materialen voor elektromagnetische afscherming zijn verzinkt plaatstaal en aluminium. Ongeveer 90% van de kasten en behuizingen worden vandaag de dag vervaardigd uit deze materialen. Om die reden hebben wij een speciaal materiaal (6800 series Amucor Shield) ontwikkeld dat zeer goed compatibel systeem met allebei is).Wanneer de behuizing in een corrosie atmosfeer wordt gebruikt is het beter om hem uit roestvrij staal te maken, messing, of aluminium met chromaat laag (alochroom 1200).

Bescherming tegen corrosie is dichtbij zee (zout) en bij buiten toepassingen erg belangrijk. Het is belangrijk dat de gaskets galvanisch goed het gebruikte materiaal passen. Vraagt u onze enigneers om vrijblijvend advies (directe helpdesk: +31(0)78 - 2049000

Het beste is om hen in een zoute atmosfeer binnen 0,3 Volt en in een natte atmosfeer binnen 0,5 Volt te houden zie hiervoor de tabel met galvanische waarden gemeten t.o.v zilver.


Dikte van behuizingmateriaal

Een materiaaldikte van 0,1mm zal al genoeg zijn voor een efficiënte afscherming boven de 1 MHz. Slechts bij lage frequenties zoals 10 kHz en lager is het belangrijk om goed magnetische geleidende materialen en ook dikker materiaal te gebruiken. Bijvoorbeeld een militaire EMP bunker zal van 6 mm dik materiaal worden geproduceerd. Dit omdat deze moet schermen bij 10 kHz en ongeveer 80 dB. Ook moet bij het afschermen bij 50 Hz rekening worden gehouden met dikt metaal lagen en speciale materialen als mu-metaal en mu-ferro.. Toepassing hiervoor is het afschermen van de ruimten van de transformator om gezondheids risico voor mensen te beperken en apparaten storingsvrij te laten werken (zie http://www.faradaycages.com)


Openingen in behuizingen

Speciaal bij frequenties boven 5 kHz is het belangrijk om openingen in de behuizingen te verhinderen. De hoge frequenties als 100 MHz aan 40 GHz zijn zeer gevoelig voor kleine openingen in de behuizingen. Hoe hoger de frequentie hoe meer aandacht zou moeten worden besteed om gaten in de afscherming te verkomen. Daarom is het belangrijk om flexibele gaskets te gebruiken. De gaskets moeten niet alleen zeer goed geleidend zijn maar moeten ook een goed elektrisch contact met lage compressiekracht kunnen genereren.


Afstand van bevestigingen/scharnieren/sloten

Wij hebben speciale licht verende gaskets zoals 7400 series Ultra Soft Shield. ontworpen. Zij verhinderen het buigen tussen de bevestigingspunten of de scharnieren zodat een niet te zwaar ontwerp van een behuizing mogelijk is. Ook kunnen hierdoor goedkopere bevestigingmaterialen, hang en sluitwerk alsmede met dunner plaatmateriaal gewerkt worden, hetgeen veel kosten bespaart.

Om een indruk te geven welke type gasket geschikt is kunt u op de op de verticale schaal stijfheid van uw constructie kiezen. De afstand van de bevestig punten staat op de horizontale schaal. Op de kruising van allebei kunt u een geadviseerde pakking vinden. Het is beter om uw tekening naar onze specialisten te verzenden. Zij zien elke dag meer dan 60 verschillende ontwerpen en zijn er in gespecialiseerd om u het juiste te geven. Dit is in het algemeen geheel kosteloos.

Het is voor ons belangrijk om te weten van welk type het gebruikte materiaal is en de benodigde hoeveelheid om u snel te kunnen helpen. Aantallen mogen wat ons betreft variëren vanaf 1 – 1.000.000 stuk.

 

Wilt u...

Algemene documentatie

Om een prijsaanvraag binnen 24 uur te krijgen voor Afgeschermde racks , vul het onderstaande formulier in

Select an option:
SR : Shielded racks
WM : Wall mount
Specify the width of the shielded rack in mm
Specify the length of the shielded rack in mm
Specify the height of the shielded rack in mm
Select an option:
1 : Level 1
2 : Level 2
* Let op: De rode blokken zijn verplicht
Acceptabele bestand extensies (bij voorkeur PDF)
.ai, .bmp, .cad, .doc, .docx, .dwf, .dwg, .dxf, .dxt, .eps, .gif, .icd, .idw, .ipn, .ipt, .jpeg, .jpg, .pdf, .png, .ppt, .pptx, .psd, .rar, .step, .svg, .tif, .tiff, .xls, .xlsx, .zip