Hoe ventilatieopeningen te beschermen tegen EMI (elektromagnetische interferentie)

Hieronder geven we een korte uitleg over hoe u ventilatieopeningen kunt afschermen en welke producten geschikt zijn.

In elektronicabehuizingen of afgeschermde ruimtes is het meestal nodig om de lucht te koelen, verwarmen of verversen. Het is echter niet eenvoudig om een opening voor luchtstroming te creëren, omdat dat de juiste elektromagnetische afschermprestaties van de behuizing of ruimte bijna volledig zou vernietigen.

Voor elektromagnetische afscherming van luchtopeningen hebben we afgeschermde ventilatiepanelen ontwikkeld, gegroepeerd in verschillende productvarianten (zie onderstaande producten). Afgeschermde luchtventilatiepanelen, ook wel panelen met afgeschermde honeycomb ventilatie genoemd, zorgen voor voldoende luchtstroom voor koeling of verwarming in elektronische behuizingen of kooien van Faraday met behoud van de noodzakelijke EMI-afscherming.

We hebben een uitgebreid assortiment EMC- of EMI-ventilatiepanelen en filters beschikbaar die allemaal primair zijn ontworpen om een onbeperkte luchtstroom mogelijk te maken en tegelijkertijd de transmissie van elektromagnetische interferentie (EMI) te voorkomen. Deze producten worden overal gebruikt waar luchtkoeling of ventilatie vereist is, zonder afbreuk te doen aan de afschermingsintegriteit van een behuizing.

Honeycomb ventilatiepanelen

9500
Honeycomb ventilatieopeningen

Honeycomb ventilatiepanelen

Deze honeycombs kunnen worden geleverd in aangepaste maten zonder extra kosten. Hoge afschermprestaties met minimale drukval.

9505 Frameloze honeycomb roosters

EMC Stoffilter ventilatiepanelen

EMI afgeschermde ventilatiepanelen voor ventilatie en verwarming zonder frame. Ook mogelijk met gecomprimeerde flens.

9510 EMC stoffilter ventilatiepanelen

EMC Stoffilter ventilatiepanelen

Gecombineerde stof- en EMC-filter, voor afscherming op laag niveau en stofpreventie.

9520 EMC geweven mesh ventilatiepanelen

EMC geweven mesh ventilatiepanelen

Kant en klaar filter met meerdere lagen geweven draadgaas om stof en deeltjes te stoppen.

9530
Honeycomc ventilator afscherming

EMC geweven mesh ventilatiepanelen

Honeycomb-ventilatieroosters die specifiek zijn ontworpen voor ventilatoren van standaardformaat, bijv. in computerkasten.

9540
EMP ventilatiepanelen

EMP ventilatiepanelen

Deze geboorde ventilatiepanelen zijn ontworpen voor hoogwaardige toepassingen, waar een hoge demping vereist is, met name in het H (magnetische) veld.

 

Wilt u...