Hoe een plastic behuizing EMI af te schermen

Hieronder zullen we in detail uitleggen hoe een kunststof behuizing EMI-afgeschermd kan zijn en welke producten u kunt gebruiken.

Elektromagnetische velden reizen heel gemakkelijk door kunststof elektronica-behuizingen. Als gevolg hiervan is dit type behuizing niet elektromagnetisch compatibel; met andere woorden, elektromagnetische velden die door andere apparatuur worden gegenereerd, kunnen de elektronica storen, of velden die door het apparaat worden uitgezonden kunnen interfereren met andere elektronica in de buurt. Om dergelijke problemen op te lossen, moet er een afschermende laag (EMI-afscherming) op de kunststof worden aangebracht om het apparaat EMC-bestendig te maken.

Er zijn verschillende manieren om premium EMI/RFI-afschermingsprestaties te bieden. Een specifieke oplossing kan worden gekozen afhankelijk van de gewenste verzwakking. Een optie is het schilderen van de behuizing met een geleidende spray, die een relatief lage reductie zal bieden, maar het voordeel heeft dat deze gemakkelijk toepasbaar is op complexe vormen. Er zijn ook films die resulteren in hogere reductieniveaus, maar het kan moeilijk zijn om ze toe te passen in behuizingen met complexe vormen.


Hoe u kunt bepalen welk systeem geschikt is voor uw toepassing

  • Wat zijn de hoeveelheden en het jaarvolume?
  • Wat is de grootte en vorm van het product dat u wilt afschermen?
    Stuur voor meer informatie uw technische tekening of foto van de behuizing zodat wij u kunnen adviseren
  • Wat is uw vereiste levertijd?
  • Is maskeren vereist (zijn er delen die onbedekt/ongeverfd moeten blijven)?
  • Wat is de gewenste verzwakking?

Probeer bij het vragen van advies zoveel mogelijk van deze vragen te beantwoorden.


Om een plastic behuizing EMC af te schermen, zijn de volgende oplossingen beschikbaar:

Elektrisch geleidende nikkelcoating (partnr 3801). Elektrisch geleidende nikkelcoating is verkrijgbaar in spuitbussen van 365 ml, blikken van 5 liter en blikken van 20 liter
Elektrisch geleidende nikkelcoating (onderdeelnummer 3801), verkrijgbaar in aërosolen van 365 ml, blikken van 5 liter en blikken van 20 liter
Meer informatie over 3801-serie Elektrisch geleidende nikkelcoating
Elektrisch geleidende metallisatie (partnr 3838). Elektrische geleidende metallisatie is op aanvraag beschikbaar. Voor een offerte is het het beste om een foto van uw plastic behuizing te sturen met de benodigde hoeveelheid
Elektrisch geleidende metallisatie (onderdeelnummer 3838), op aanvraag verkrijgbaar. Stuur ons voor een offerte een foto van uw kunststof behuizing met het benodigde aantal.
Meer informatie over geleidende metallisatie
EMI-behuizingen (deelnr 1900). Mu-koperbehuizingen en behuizingen voor EMI-afscherming van PCB's in een kunststof behuizing
EMI-behuizingen (onderdeel nr. 1900). Mu-koperbehuizingen en behuizingen voor EMI-afscherming van PCB's in een plastic behuizing
Meer informatie over EMI/RFI-afschermingen
Geleidende EMI-folie met hoge precisie
Zeer nauwkeurige geleidende EMI-folievorming
Meer informatie over geleidende EMI-folie vorming met hoge precisie

Advies

Als u graag (gratis) advies wilt, stuur dan uw tekening per e-mail naar [email protected] of fax deze naar +31 (0) 78 - 204 90 08. We zullen u binnen enkele uren antwoorden.

Tip: gebruik nooit siliconen anti-backing, want dat kan niet opnieuw worden verwijderd. Losmiddelen op basis van vet of olie zijn in orde, omdat ze kunnen worden verwijderd in ons reinigings-/ontvettingsproces. Uw moulder moet hiervan vooraf op de hoogte worden gebracht.

In het algemeen:

Wanneer grote hoeveelheden (meer dan 5000) worden overwogen, is metallisatie meestal een betere oplossing. Omdat dit in een vacuüm gebeurt, is een geschikte mal nodig om de component vast te houden en deze ook gedeeltelijk te maskeren (bijvoorbeeld om kortsluiting te voorkomen). Mallen worden vervaardigd in onze machinefabriek; ze moeten met grote precisie worden ontworpen en gebouwd en het proces duurt enkele weken. Met afmetingen groter dan 500 mm wordt het metallisatieproces in het algemeen duurder; meestal worden grote voorwerpen besproeid met geleidende verf.

Wanneer u snel een product nodig heeft en de serie klein is (tot enkele honderden), raden we u aan een geleidende verflaag (geleidende coating) te gebruiken die wij voor u kunnen aanvragen, of u kunt deze zelf aanbrengen als u de benodigde apparatuur hebt. Wanneer de geometrie van het product eenvoudig is, is het mogelijk om het apparaat af te schermen met een film of een textielproduct. Dit is ook een goede manier om alleen de gevoelige delen van uw product af te dichten. Het gereedschap is relatief goedkoop omdat dit type afscherming kan worden geproduceerd met een snijgeleider of een lasersnijmachine.

Wanneer delen klein zijn (tot 100 mm) en hoge mechanische eigenschappen niet vereist zijn, kan een geleidende kunststof worden gebruikt. Het is in dit geval het beste om uw moulder en ons te raadplegen om de best mogelijke oplossing te vinden.

Bij een galvanische of chemische behandeling (voor kleine onderdelen en grote hoeveelheden) is een selectieve coating over het algemeen niet mogelijk. Zowel de binnenkant als de buitenkant worden behandeld.

 

Wilt u...