Elektrisch geleidende metallisatie 3838

Voor hogere EMI / RFI-afschermingseisen en grotere hoeveelheden kunnen we een volledig metalen, elektrisch geleidende coating spuiten op 90% van alle algemeen gebruikte kunststoffen, waaronder zelfs PTFE. De metallisatie wordt toegepast in de vorm van een sandwich van drie dunne lagen metaal.

Elektrisch geleidende metallisatie 3838

Sputteren is een techniek die wordt gebruikt om een ​​dunne laag metaal te maken op een onderdeel van synthetisch materiaal. Deze techniek wordt gebruikt voor beschermende coatings die aan extreem hoge normen voldoen.

Het proces vindt plaats in een hoog-vacuümkamer, waarin argon wordt gebracht tot een druk van ongeveer 5E-3 mbar. Aan de ene muur is gesputterd materiaal dat zou moeten zijn, dit is het zogenaamde doelwit. Tegenover het substraat. Dit is het materiaal dat het gesputterde materiaal moet worden gemaakt. Op het doelwit zit een aangelegde spanning van ongeveer -500V. Met deze drukken in een argonplasma van dergelijke positieve ionen, verplaatsen deze ionen zicht naar het negatief geladen doel, wordt de botsing met het doelmateriaal vrijgegeven en verplaatst naar de andere kant mislukkingen. Heeft na een bepaalde tijd een dunne laag. Sputtering is sneller wanneer het doel achter de magneet is. Het magnetische veld creëert een elektronische track met ronde (of ovale) vormen in het doelerosiepatroon. Zelfs metalen kunnen niet gesputterd worden in plaats van een gelijkspanning, er wordt een RF-spanning gebruikt (meestal 13,65 MHz). Soms kan / moet een gas (samen metargon) zijn om de gewenste laag te creëren. Dit wordt reactief sputteren genoemd.

Door dit ionenbombardement smelt het metaaldeeltje als het ware in het plastic zonder beïnvloed te worden. En een hoge mate van hechting is het resultaat.

Eerst een dunne laag roestvrij staal, om te voorkomen dat de weekmakers in de kunststof de afscherming beïnvloeden. Ten tweede een dunne laag koper voor uitstekende afschermprestaties. En ten derde nog een laag roestvrij staal om corrosie te voorkomen.

Het is ook mogelijk om alleen een deel van uw plastic behuizing te metalliseren. Dat noemen we selectieve metallisatie .


Geleidende metallisatietoepassingen

  • Afscherming / screening (EMI, RFI)
  • Om te voldoen aan EMC-normen
3838-serie Geleidende metallisatie
3838-serie Geleidende metallisatie

3838 - Geleidende afschermingsprestatietabel voor metallisatie

Frequentie (Mhz) Verzwakking (dB)
30 50
100 58
200 70
500 74
700 72
900 70
Deze waarden worden gemeten onder laboratoriumomstandigheden.
In uw situatie kunnen de resultaten afwijken, lees alstublieft onze garantie .

3838 - Prestatiegrafiek geleidende metalliseringsafscherming

Let op: deze waarden worden gemeten onder laboratoriumomstandigheden. Resultaten kunnen verschillen in andere situaties; lees onze garantie .


Merk op:

Voor dit product zijn geen gratis monsters beschikbaar


 

Wilt u...

Algemene documentatie

Om een prijsaanvraag binnen 24 uur te krijgen voor Elektrisch geleidende metallisering , vul het onderstaande formulier in

Geaccepteerde bestandsextensies (bij voorkeur PDF)
.ai, .bmp, .cad, .doc, .docx, .dwf, .dwg, .dxf, .dxt, .eps, .gif, .icd, .idw, .ipn, .ipt, .jpeg, .jpg, .pdf, .png, .ppt, .pptx, .psd, .rar, .step, .svg, .tif, .tiff, .xls, .xlsx, .zip