emp-header

Elektromagnetische pulsbescherming

De dreiging van een EMP-aanval is vandaag de dag actueler dan ooit. Landen als Noord-Korea en Iran beschikken al over de technologie om een ​​EMP-aanval te lanceren en de gevolgen zullen verwoestend zijn.

EMP is als super-energetische bliksem. In plaats van een punt te raken, kan het een hele natie dekken, zoals de continentale Verenigde Staten, met een EMP-veld. Een nucleaire EMP-aanval (NEMP) zou overal elektronica vernietigen, vliegtuigen laten crashen, auto's en treinverkeer stoppen, elektriciteitsnetten en andere kritieke infrastructuren verduisteren die de moderne beschaving en het leven zelf mogelijk maken. Uiteindelijk zouden miljoenen sterven door honger, ziekte en instorting van de maatschappij. EMP-raketten zijn niet de enige bedreiging voor de technologiegedreven moderne wereld zoals we die vandaag kennen. Andere realistische bedreigingen zijn zonnestormen, terrorisme of zelfs op kleinschalige DIY EMP-geweren. Op Youtube kun je de instructies vinden om binnen enkele minuten een EMP-pistool te bouwen. De afmetingen van deze pistolen variëren van handheld tot JOLT-generatoren (een zeer richtlijn, zeer intensieve, impulsachtige radiator) die op een kleine vrachtwagen past, die ze naast uw datacenter kunnen parkeren.

rocketlaunch
Magneticstorm

5 dingen die je moet weten over EMP's

Gepensioneerde Navy SEAL breekt dreiging van EMP-aanval VS


how-if-EMP

Meer en meer landen en organisaties hebben toegang tot nucleair materiaal en lopen daardoor het risico van nucleaire explosies. Om u een idee te geven van de afstanden: een nucleaire burst in de stratosfeer boven Moskou creëert een NEMP-veld boven heel West-Europa, inclusief Londen. Zo'n NEMP-veld kan alle onbeveiligde gegevens vernietigen. Om u een idee te geven van de impact op de VS alleen, bekijk onderstaande figuur.


IEMI-bedreiging

Er zijn verschillende elektromagnetische (EM) dreigingen. Opzettelijke elektromagnetische interferentie (IEMI) is een ander groeiend risico over de hele wereld. Met alle elektrische apparaten en automatisch gestuurde processen groeit onze kwetsbaarheid. Ook de complexiteit van alle straling neemt toe. Meer mogelijkheden en problemen vereisen allerlei verschillende oplossingen. Denk aan Smart Electrical Grids, Virtual Reality, Driverless Cars, Eye Tracking Technology, High Efficiency Photovoltaic Cells, Green Energy Electrical Power Converter, Wireless Wearable Tech, Graphene, Ion Thruster Energy, etc.

Het verschil tussen EMI en IEMI is dat IEMI opzettelijke elektromagnetische interferentie is. Met het toenemende risico van terroristische aanslagen, elektronische oorlogsvoering, slimme inbrekers en hackers wordt er steeds vaker opzettelijk interferentie veroorzaakt. 

IEMI komt meestal voor in een kleine frequentieband. Een EMP of HEMP (EMP op grote hoogte) gebeurt meestal in breedbandaard. EMP-bedreigingen zijn een van de grootste elektromagnetische dreigingen van deze tijd. De hoeveelheid impact is enorm. Het bereik van een dergelijke aanval is uitstekend. Een HENNEP is een korte duur breedbandpuls met hoge amplitude van elektromagnetische energie. Dit kan een zeer destructief effect hebben op de wereld, wat niet werkt zonder elektronica. 

IEMI-frequencys

EMP is een bedreiging voor

 • nationale veiligheid
 • Datacenters
 • telecommunicatie
 • Verwarming bedrijven
 • Transportsector
 • Banken en andere financiële diensten
 • Beveiligingssystemen
 • De infrastructuur voor elektriciteitsdistributie
 • Ziekenhuizen en openbare gezondheidsfaciliteiten
 • Olie- en gasindustrie
 • Waterzuiveringsinstallaties
 • Alle andere niet genoemde door technologie aangedreven instanties.

Actieve systemen zoals EMP burst-apparaten

Een draagbaar EMP-burst-apparaat op batterijen kan zeer krachtige velden genereren in bijna geen tijd. Een dergelijke burst kan voldoende zijn om alle servers en andere (veiligheids) elektronica op uw locatie te beschadigen. 

Op internet kunt u eenvoudig instructies vinden voor het maken van een EMP-burst-apparaat. Een klusjesman kan er binnen een paar uur een maken met algemeen beschikbare componenten. Voor mensen die moeite hebben met het lezen van de teksten, is er zelfs een instructievideo op YouTube. 

En een luie of minder technisch geschoolde crimineel kan een draagbaar apparaat huren, een volledig anoniem, voor minder dan US $ 1000, van verschillende bronnen over de hele wereld. Het is een echte industrie, een geheel nieuw soort misdaad. 

Door de lucht verspreiden deze NEMP-golven zich honderden meters en zijn betonnen muren geen obstakel. De golven kunnen ook door bestaande kabels reizen, door de metalen bescherming rond kabels of zelfs gemeenschappelijke pijpleidingen voor gas en water, waardoor de gegevensmoord stroomstoot op het beoogde doel komt: uw datacenter.

server-center-emp

Holland Shielding Systems EMP-beveiligingsoplossingen en engineering

Holland Shielding Systems is een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van EMP-bescherming. Denk aan EMP-bescherming Faraday-kooien, EMP-gegevens en hoogspanningsfilters, EMP Ethernet-convertereenheden, enz.

De ingenieurs van Holland Shielding Systems zijn gespecialiseerd in de bescherming van EMP-aanvallen. We hebben een gespecialiseerd assortiment voor de bescherming van de EMP-bedreigingen.

De effectiviteit van de afscherming overtreft de minimale HEMP-vereisten zoals gespecificeerd in de MIL-STD-188-125 (HEMP-bescherming voor op de grond gebaseerde C4I-voorzieningen die kritieke, tijdnoodige missies uitvoeren).

testing-department
E1-E2-power-line-filter

Onze filters worden getest met onze interne testfaciliteit waarmee we in staat zijn om PCI uit te voeren als E1 (20 / 500ns 5kA piek) en E2 (1,5 / 4000μs 250A piek) testpulsen. 
Met onze testfaciliteiten zorgen wij ervoor dat onze filters aan de hoogste eisen voldoen en dat de reststromen binnen de grenzen van de toepasselijke normen en normen vallen. 


E1-E2-power-line-filter-test-by-our-specialists

Hieronder vindt u een selectie van producten die u helpen uw faciliteit te beschermen tegen EMP-aanvallen. Een complete kooi van Faraday wordt afgebeeld inclusief alle componenten die we produceren met een elektromagnetische pulsbeveiliging. In ons ontwikkelingslaboratorium kunnen we elk EMP-beschermd product ontwikkelen op basis van uw wensen. Onze testfaciliteit kan u ook een brede EMP-meetanalyse bieden. 

Neem contact op met [email protected] voor een prijsopgave voor het testen van uw product / apparaat / enz. We hebben internationale ervaring met EMP-bescherming. 

technical-drawing-faraday-cage

 
Click here to get more information about our EMP shielded windows

 

Wilt u...