Data Center Security

Informatietechnologiebeheer

Data centers zijn onderhevig aan vier bedreigingen die meestal over het hoofd worden gezien; deze zijn vormen van Stralingsgebaseerde datavernietiging (RBDD)


Actieve systemen zoals EMP burst apparaten

Een portable, batterij aangedreven EMP burst apparaat kan een extreem krachtig magnetische veldgolven voor een paar milliseconden genereren, vergelijkbaar met een nucleaire elektromagnetische puls (NEMP).
Een zo'n uitbarsting kan genoeg zijn om alle servers en andere (veiligheids) elektronica in uw locatie te beschadigen.

Op het internet kan je gemakkelijk instructires vinden voor het maken van een EMP burst apparaat. Een handyman kan er een maken binnen een paar uur met algemeen beschikbare onderdelen. Voor mensen die moeite hebben met de teksten te lezen is er zelfs instructie video op YouTube.
En luie of minder technischvaardige criminelen kunnen een portable apparaat huren, volledig anoniem, voor minder dan 1000 US dollar, van verschillende bronnen over de hele wereld. Het is een echte industrie, een compleet nieuw type criminaliteit.

Door de lucht zullen deze NEMP golven zich verspreiden voor honderden meters, en betonnen muren zijn geen obstakels. Deze golven kunnen ook door bestaande kabels, door de metalen bescherming om een kabel of zelfs door gewone pijpleidingen voor gas en water reizen en alle data-vernietigende power burst brengen naar de geoogde locatie: uw datacenter.


Militaire NEMP/EMP

Steeds meer en meer landen en organisaties hebben toegang tot nucleaire materialen en leveren dus een risico op voor nucleaire explosies.
Om een idee te geven van de betrokken afstanden: een nucleaire burst in de stratosfeer boven Moskou zal een NEMP veld creëren over heel West Europa, inclusief Londen. Zo'n NEMP veld kan alle onbeschermde data vernietigen.

Elektronische diefstal

Elektronische diefstal is gedefiniëerd als het illegaal verkrijgen van
uitgestraalde informatie door criminelen resulterend in elektronische diefstal en/of wijziging of andere manipulatie van data.

Met gevoelig apparatuur dat momenteel op de markt is, data overgebracht door de lucht can gelezen worden honderden meters verder weg, dus in plaatsen waar een grote beveiligde zone niet gemaakt kan worden, bijvoorbeeld in stadskantoren in openbare gebouwen, kan vertrouwelijke informatie gestolen of gemanipuleerd worden.


Zonnestormen

Hoog niveau van zonneactiviteit, bekend als een zonnewind schokgolf, kunnen een geomagnetische storm veroorzaken die interactie heeft met het magnetische veld van de aarde. Deze tijdelijke verstoring van de magnetosfeer van de aarde kan data vernietigen.

In 1989, activeerde een geomagnetische storm grondgeïnduceerde stromingen die de elektrische distributie in het grootste gedeelte van de provincie Quebec verstoorde en een aurora zo ver als het zuiden van Texas veroorzaakte. Een ander voorbeeld is de zonnestorm die maar net de aarde miste in 2012.


Sleutelwoorden

 • Knoeien en veranderen van informatie
 • Cyberoorlog, Cybercriminaliteit
 • Compromising Emanations
 • EMP Bunkers en Shelters
 • Datacenter afscherming
 • HEMP / NEMP bescherming
 • Data diefstal
 • STORM
 • Afluisteren
 • Forensisch onderzoek
 • Sabotage
 • Elektromagnetisch

Nieuwe oplossingen voor het beschermen van uw data

In samenwerking met verschillende universiteiten hebben wij een elektromagnetisch afgeschermde Faraday kooi ontwikkeld, getest en geïmplementeerd voor data centers.
Met de geïntegreerde gefilterde kabels en afgeschermde pijpleidingen creërt dit een
stralingsbeschermingswand rond uw gevoelige dataapparatuur.
De elektromagnetische barrière weerstaat elke aanval of puls tot een miljoen keer.


Kenmerken

Bescherming tegen:

 • EMP busters - door terroristische groepen, gefrustreerde werknemers en eenzame wolven
 • elektrische diefstal - verandering/manipulatie van data door cyber criminelen
 • verzameling van uitgestraalde informatie - door cyber criminelen
 • risico van zonnestorm - zoals degene die de aarde bijna raakte in 2012
 • militaire EMP – bijvoorbeeld een nucleaire burst in de stratosfeer boven Moskou creëert een EMP veld uitgerekt zo ver als Londen

Overzicht

Beschermde maatregelen zijn niet langer het exclusieve domein van militaire-, intelligentie-, forensische- en overheidsinstanties. De high-performance afschermingsproducten gemaakt door Holland Shielding Systems zijn beschikbaar voor elk bedrijf of rechtspersoon die zijn gegevensbescherming serieus neemt.

Samen met u, Holland Shielding ingenieurs zorgen voor de optimale oplossing vor uw benodigde bescherming. We beginnen met het maken van een bedreigings- en risicoanalysis voor uw datacenter als de basis voor de Faraday kooi beschermingssysteem.Actieve systemem zoals EMP burst apparaten
Actieve systemem zoals EMP burst apparaten
Militaire NEMP/EMP
Militaire NEMP/EMP
Elektronische diefstal
Elektronische diefstal
Zonnestormen
Zonnestormen
Sleutelwoorden 
Sleutelwoorden
Nieuwe oplossingen voor het beschermen van uw data
Nieuwe oplossingen voor het beschermen van uw data
Extra voordelen van de data-afschermende Faraday kooi
Extra voordelen van de data-afschermende Faraday kooi
Overzicht
Overzicht

 

Wilt u...

Algemene documentatie